2015 SORU CEVAP

Yarışmayla ilgili tüm soru ve cevaplara aşağıdaki dökümanı bilgisayarınıza indirerek de uluşabilirsiniz.

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI 2015 SORU VE CEVAPLARI

SORU 1:
Seramik karo tasarım yarışmasının teknik şartları nelerdir? Sitede yazmıyor. Yani kaç tasarım yapılacak, ölçüler nelerdir ve el çizimi mi bilgisayar mı? Biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 1: 
Yarışmanın web sitesi olan www.dogadansanatasentasarla.com menüsünde yer alan “Katılımcı” segmesini tıklayarak şartnameyi indirebilirsiniz.

SORU 2:
Üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Okulla ilişkimi kesmeden katılımım mümkün mü?
CEVAP 2:
Yarışma sitesinden indirebileceğiniz şartnamede katılım koşulları belirtilmektedir. Şartnamenin “5.YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI” bendinde belirtildiği üzere “Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakültelerinde öğrenim gören 2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.” Belirtilen dönemde öğrenciliğinizi kanıtlayan öğrenci belgesiyle de ispatlanmalıdır.

SORU 3:
Yarışmaya katılmış oluyor muyum şuan? Yoksa ekteki başvuru formunu doldurarak mı katılmış oluyorum?
CEVAP 3:
Yarışmanın web sitesi olan www.dogadansanatasentasarla.com üzerinden doldurmuş olduğunuz kayıt formu şartnameyi indirebilmeniz  içindir.  Şartnamede tüm detaylarıyla teslim şekli ve katılım koşulları belirtilmiştir.

SORU 4:
Yarışmaya kayıt yaptırdım ancak şartname, katılım koşullarını indiremedim. Nasıl ulaşabilirim bu dosyalara?
CEVAP 4:
Kayıt olduktan sonra çıkan “Yarışmaya katılım için gereken “Yarışma Şartnamesi” ve başvuru formunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.” yazısına tıklayarak şartnameyi indirebilirsiniz.

SORU 5:
Anladığımız kadarıyla Şartname’de bulunan başvuru formunu, projemizi içeren CD ile birlikte gönderiyoruz. Ancak yarışma kontenjanının da 300 kişi ile sınırlı olduğunu öğrendik. Acaba önbaşvuru yapıp yerimizi ayırabilme gibi bir durum söz konusu değil mi? Aksi takdirde projemizi tamamlayıp ama yine de kontenjan sıkıntısı nedeniyle kabul edilememe gibi bir durum gözüküyor ve bu büyük bir haksızlık olur harcanan emeklere karşı. Bu haksızlığa sebep olmamak için nasıl bir çözüm üretmeyi düşünüyorsunuz?
CEVAP 5:
Sitede gördüğünüz kontenjan, sistem tarafından genel etkinlikler kapsamında verilmektedir. Yarışmalar için katılımcı sınırlaması yoktur. Elimize ulaşan ve doğru formatta hazırlanan her proje değerlendirmeye alınacaktır.

SORU 6:
Yarışmaya tek kişi olarak katılabiliyor muyuz? Ben iç mekan tasarımı ön lisans öğrencisiyim yarışmaya katılabilir miyim?
CEVAP 6:
Şartnamede belirtildiği üzere, yarışmaya belirttiğiniz bölüm dahilinde tek kişi olarak katılabilirsiniz. Bknz. Cevap 2.

SORU 7:
Yarışmanıza birden fazla tasarımla katılabilir miyim? Ve tasarlayacağım seramik karoları yalnızca banyo ve mutfak için mi olmalı yoksa dekoratif olarak banyo-mutfak dışında da kullanabilir miyim?
CEVAP 7:
Şartnamenin “5.YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI” bendinde belirtildiği üzere “Bir ekip birden fazla tasarım ile yarışmaya katılabilir”. Yarışmaya birden fazla tasarım göndermeniz mümkündür. Tasarımlarınız için herhangi bir mekan ya da ölçek sınırlaması yoktur, ancak kullanılan ölçek paftada belirtilmelidir.”

SORU 8:
Yarışma sitesine kayıt yaptım. Şartnameyi nereden indirmem gerekiyor?
CEVAP 8:
Bknz. Cevap 1.

SORU 9:
İnşaat 1.sınıf öğrencisiyim. Başvurumda sıkıntı olur mu olursa ekip şeklinde katılıp 2 kişilik ekibin içinde yer alabilir miyim? Ayrıca yarışma şartnamesinde dosya türünü belirtmişsiniz ancak tasarım yapılacağı program belirtilmemiş,bu program bakımından sınırlama olmadığına mı işaret ,autocad,solidworks gibi programlarda tasarım çizilirse kabul edilir mi?
CEVAP 9:
Yarışmada tasarım için kullanılacak program konusunda bir sınırlama yoktur. Şartnamenin “5.YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI” bendinde belirtildiği üzere “Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakültelerinde öğrenim gören 2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.” Belirtilen fakülteler haricindeki fakültelerin katılımına açık değildir. İnşaat mühendisliği öğrencisi olarak bireysel ya da ekip ile katılımınız mümkün değildir.

SORU 10:
İç Mimarlık bölümü mezunuyum, şuan İletişim Bilimleri bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Katılım koşullarında fakülteler belirtilmiş, yüksek lisans için böyle bir ayrım var mı? Enstitülere bağlıyız çünkü.
CEVAP 10:
Yarışmaya şartnamesinin “5.YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI” bendinde belirtilen fakültelere bağlı olmamanız nedeniyle, yarışmaya ekip ya da bireysel katılımınız mümkün değildir. Bknz: Cevap 9.

SORU 11:
Doğadan sanata sen tasarla yarışmasında yapılacak tasarımlar için belli bir ölçü var mı ve ne üzerinde çalışılacağını dair bilgilendirebilir misiniz? Bilgisayar üzerinden tasarım yapabilir miyim?
CEVAP 11:
Yarışmada tasarım için kullanılacak program konusunda bir sınırlama yoktur. Şartnamenin “8.YARIŞMACILARDAN İSTENENLER” bendinde belirtildiği üzere “Tasarımcılar bütün anlatımlarını 30×60 cm. ölçülerindeki, en fazla 3 (üç) paftada gerçekleştireceklerdir. 30×60 paftalardan birisi 1/1 ölçekli karo tasarımı olacaktır. Diğerleri ise, karoların yan yana getirilerek çoğaltılmış hali veya bir mekan seçilerek döşenmiş hali olacaktır. Bu çalışmada mekan ya da ölçek sınırlaması yoktur, ancak kullanılan ölçek paftada belirtilmelidir.”

SORU 12:
Yarışma için okulumuza gönderdiğiniz broşürü inceledim ve yarışmanıza katılmak istiyorum ancak takvimde son başvuru tarihini göremedim bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
CEVAP 12:
Yarışma son teslim tarihi 23 Kasım 2015, saat:17:00’e kadardır. Bu tarihe kadar şartnamede belirtilen evrak ve paftalarını teslim etmeyen yarışmacıların tasarımları dikkate alınmayacaktır. Ayrıca bir başvuru tarihi bulunmamaktadır, son teslim tarihine kadar tasarımlarınızı iletmeniz yeterlidir. Şartnamenin “10. YARIŞMA TAKVİMİ” bendinde belirtildiği üzere takvim aşağıdaki gibidir.

Yarışmanın ilanı: Mayıs 2015
Soru sormak için son gün: 10 Ağustos 2015
Yanıtların ilanı: 17 Ağustos 2015
Son teslim tarihi: 23 Kasım 2015 (17:00)
Jüri Değerlendirme Tarihi: 27 Kasım 2015
Sonuçların ilanı: 7 Aralık 2015

SORU 13:
Yarışmanız dikkatimi çekti bende mimarlık öğrencisiyim ve katılmak istiyorum. Acaba burada kastedilen tasarımları size kağıt üzerinde çizim olarak mı göndereceğiz yoksa üç boyutlu yani seramikten tasarımı yapıp mı göndereceğiz?
CEVAP 13:
Şartnamenin “8.YARIŞMACILARDAN İSTENENLER” bendinde belirtilmektedir. Tasarımlar dijital olarak JPEG ve PDF formatında (300 dpi) bir CD ye kaydedilecektir. Üç boyutlu bir çalışma (maket) beklenmemektedir. Bknz: Cevap 11.

SORU 14:
Son başvuru tarihi ne zamandır? Kimlik zarfı tarafımızdan kargoyla mı gönderilecek?
CEVAP 14:
Bknz. Cevap 12. Şartnamenin “Kimlik Zarfı” bendinde belirtildiği üzere “Aşağıdaki dökümanlar üzerinde sadece rumuz bulunan a4 boyutunda kapalı bir zarf içinde teslim edilmelidir. Başvuru formu (şartname ekinde verilen belge), öğrenci belgesi ( yarışmacıların eğitim gördükleri üniversiteden, 2014-2015 bahar yarıyılı itibariyle alınmış, son kayıt durumlarını gösteren onaylı belge), T.C. Kimlik fotokopisi.” Bu belgelerin paftalar ve CD ile birlikte kapalı bir zarf içerisinde raportörlüğe gönderilmesi gerekmektedir.

SORU 15:
Yarışma hakkındaki yazılarda tasarım için kullanılacak programdan bahsedilmemiş ya da ben bulamadım. Eskiz ile katılım mümkün müdür, bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim.
CEVAP 15:
Yarışmada tasarım için kullanılacak program konusunda bir sınırlama yoktur. Eskiz çizimleri kullanılacak ise dijital ortama aktarılarak istenilen formatta yarışma raportörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Bknz. Cevap 11.ve Cevap 13.

SORU 16:
Yarışmaya katıldığımız karoların boyutu ne olmalıdır? Yüksekliği en fazla ne kadar olabilir? Tek katılımcılar sadece bir iş ile mi katılabiliyor? Web sitenizde bu konuda bir bilgi bulunmuyor.
CEVAP 16:
Yarışma hakkındaki tüm bilgiler şartnamede belirtilmektedir. Bknz. Cevap 11. Yarışmaya birden fazla tasarım göndermeniz mümkündür. Bknz. Cevap 7. Yarışma dokümanları dijital olarak teslim edilecektir. Ancak yarışma şartnamesinin “Üretilebilirlik açısından dikkat edilmesi gereken hususlar” bendinde belirtildiği üzere, “Rölyefli tasarımlarda rölyef derinliğinin (karonun en ince yeri ile en kalın yeri arasındaki fark-yükseklik) en fazla 5 mm. olma gerekliliği göz önünde bulundurulmalıdır. ”

SORU 17:
Ben Erciyes Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümünde okuyorum. Bölümüm mühendislik fakültesi bünyesinde eğitim vermekte ancak katılım koşullarında yalnızca ‘mimarlık, güzel sanatlar, sanat ve tasarım fakülteleri’ ne yer verilmiş. Yarışmaya başvurmak için bu durum sorun olur mu öğrenmek istedim.
CEVAP 17:
Yarışmaya katılımınız mümkün değildir. Bknz: Cevap 9. ve Cevap 10.

SORU 18:
Fatih Sultan Mehmet Üniversitesinde Mimarlık 4. sınıf öğrencisiyim. Yarışmaya aynı üniversitede 3. sınıf mimarlık okuyan bir arkadaşımla katılabilir miyim? Başvuru için online katılım formunu doldurmak dışında herhangi bir işlem yapmalı mıyız?
CEVAP 18:
Yarışma şartnamesinde belirtilen katılım koşullarını sağlayan her öğrenci yarışmaya katılabilir. Online katılım formunu doldurmak başvuru için yeterlidir.

SORU 19:
YEM’in sitesinde de belirtildiği gibi katılımcı sayısı 300 kişi ile sınırlı olduğundan projemizi gönderdiğimizde “malesef yarışma kontenjanı doldu” cevabı ile karşılaşma ihtimalimiz ve akabinde harcadığım emeklerin boşa gitmesi durumu. Acaba ön-başvuru gibi bir yöntemle bu haksızlığın önüne geçilmesi doğru bir çözüm değil midir?
CEVAP 19:
Bknz. Cevap 15.

SORU 20:
Ben inşaat mühendisliği örgencisiyim. Okuduğum kadarıyla benim alanımda değil. Onun yerine bir grupta mimar arkadaşlarla çalışıp katılabilir miyim? Ayrıca projenin teslimi yapılmış birşey mi olacak yoksa sadece AutoCAD veya Solitworks gibi bir katı modellemede çizilmesi kafi mi?
CEVAP 20:
Katılımınız mümkün değildir. Bknz. Cevap 9. ve Cevap 10. Proje teslimi dijital pafta olarak yapılacaktır. Bknz. Cevap 11 ve Cevap 13.

SORU 21:
Mimarlık doktorası yapmaktayım. Doktora yapanlarda katılabiliyor değil mi? Bir de biz ekip olarak katılmak istiyoruz ama arkadaşım öğrenci değil olabiliyor mu acaba?
CEVAP 21:
Bknz: Cevap 9. ve Cevap 10. İlgili fakültede doktora öğrencisi olduğunuz için lisanüstü öğrencisi olarak yarışmaya katılımınız mümkündür. Yarışma yalnızca öğrencilerin katılımına açıktır.

SORU 22:
Yarışma Türkiye Cumhuriyeti’nde mimarlıkta öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere de açık mıdır acaba?
CEVAP 22:
Yarışma şartnamesinin “5.YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI” bendinde belirtildiği üzere “Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakültelerinde öğrenim gören 2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.” Bu üniversitelerin ilgili fakültelerinde öğrenim gören, ancak değişim öğrencisi olmayan, ilgili üniversitede asıl kaydı bulunan yabancı uyruklu öğrenciler yarışmaya katılabilir.

SORU 23:
Soru sormak için bu adres üzerinden mi sizlere ulaşmak gerekir?
CEVAP 23:
Sorularınızı yarışma raportörlüğüne, etkinlik@yem.net adresine iletmeniz gerekmektedir. Soru sorma tarihi 10 Ağustos 2015 günü itibariyle sona ermiştir.

SORU 24:
2014-2015 bahar yarıyılında son derslerimi aldım ve mezun durumundayım, aşağıdaki koşullar kafamı karıştırdı, yarışmaya katılabilir miyim?
CEVAP 24:
2014-2015 bahar yarıyılında mevcut bir öğrenci belgeniz var ise katılabilirsiniz ya da 2014-2015 bahar yarıyılında öğrenci olduğunuzu transkript belgesi/ okuldan onaylı bir belge ile kanıtlayabilmeniz durumunda da yarışmaya katılabilirsiniz.

SORU 25:
Yarışmaya sadece İnternet üzerinden mi başvuru yapabiliyoruz? (Doldurmam gereken başka “Başvuru Formu” var mı?) Çalışmaların orijinal hali ile mi katılacağız yoksa tasarım (Fotoğraf) ile mi katılmam gerekiyor? Çalışmaları hangi adrese teslim etmem gerekiyor?
CEVAP 25:
Yarışmanın web sitesi olan www.dogadansanatasentasarla.com adresinden başvuru yapabilirsiniz. Yarışma başvuru belgesi ve şartnamenin “8.YARIŞMACILARDAN İSTENENLER” bendinde belirtilen diğer evraklar ile birlikte, son teslim tarihine kadar raportörlüğe iletilmesi gerekmektedir. Çalışmalar, yarışma şartnamesinin “8.YARIŞMACILARDAN İSTENENLER” bendinde belirtildiği üzere dijital olarak teslim edilecektir. Maket istenmemektedir. Bknz. Cevap 11 ve Cevap 13. Çalışmalarınızı, şartnamede belirtildiği üzere, yarışmanın raportörlük adresi olan; Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No: 12/430 (Polat Kulesi Yanı) 34394 Fulya / İstanbul

SORU 26:
Ben yarışmaya katılmak istiyorum ön lisans programında Ege Üniversitesinde öğrenciyim bölümümüm adı tam olarak Seramik Cam ve Cinicilik Meslek Yüksek Okulu Fakültem bu durumda katılmam uygum mudur? Meslek Yüksekokulu olması yarışma için sorun teşkil eder mi?
CEVAP 26:
2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans öğrencisi olarak yarışmaya katılımınız uygundur.
Bknz. Cevap 2.

SORU 27:
Ben Yurtbay seramiğin daha önceki yarışmalarında sergileme ve derece alan işlerine nereden ulaşabilirim? Daha önceki yarışmaların, sergileme ve ödül alan işlerini görebileceğimiz bir link mevcut mudur?
CEVAP 27:
Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’nda geçmiş yıllarda ödül alan projeleri belirtilen haber linklerinde bulabilirsiniz. http://www.mimarizm.com/Yarismalar/Detay.aspx?id=54713
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/3-zeki-yurtbay-tasarim-yarismasi-_131042.html

SORU 28:
Yarışmanın şartları içerisinde herhangi bir ebat vs bilgisine ulaşamadım. En, boy ve yükseklikte standart bir ölçü mevcut mudur? Daha önce yapılmış olan iki yarışmanın sergileme ve ödül alan işlerini görebileceğimiz yayınlanmış bir link mevcut mudur?
CEVAP 28:
Bknz. Cevap 11., Cevap 16. ve Cevap 27.

SORU 29:
Böyle bir yarışma düzenlediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Fakat sadece Güzel Sanatlar öğrencilerinin yarışmaya katılmaları isteniyor. Ben farklı bir bölüm okusam da tasarımla ilgileniyorum. Yani şuan yarışmaya katılamıyorum. Bu şartların değişme olanağı söz konusu mu?
CEVAP 29:
Katılımınız mümkün değildir. Bknz. Cevap 9.

SORU 30:
Doğadan sanata sen tasarla yarışmanızın 1. ve 2. sinin ödül alan projelerini nereden bulabiliriz acaba?
CEVAP 30:
Bknz. Cevap 27.

SORU 31:
“Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde öğrenim gören 2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.”
2014-2015 Bahar yarıyılı sonunda mezun oldum. Yukarıdaki bilgi üzerine 2014-2015 Bahar Yarıyılında halen eğitimime devam ediyor olduğum için yarışmanıza katılmamda bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Aksi bir durum varsa, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
CEVAP 31:
2014-2015 Bahar yarıyılında öğrenciliğiniz devam ettiğini kanıtlayabilmeniz halinde yarışmaya katılabilirsiniz. Bknz. Cevap 24.

SORU 32:
Katılım koşullarında anlayamadığım, hala öğrenim gören öğrenciler mi? yoksa ilgili fakültelerden mezun olmuş olmak da dahil midir?
CEVAP 32:
Yarışmaya katılabilmeniz için şartnamede belirtilen ilgili fakültelerde 2014-2015 Bahar yarıyılında öğrenciliğinizin devam ediyor olması gerekmektedir. Bknz. Cevap 24.

SORU 33:
Katılım şartlarınızda yarışmanıza yalnızca ” Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde öğrenim gören” öğrencilerin katılabileceği yazıyor. Ben İletişim fakültesindeyim fakat Tasarım bölümündeyim. Yarışmanıza katılmayı çok istiyorum, ve bunun mümkün olup olmadığını merak ediyorum.
CEVAP 33:
Yarışmaya katılımını mümkün değildir. Bknz: Cevap 9. ve Cevap 10.

SORU 34:
Birincisi seramik tasarımı için belli bir karo metrekaresi var mı yoksa sadece yüzeysel ya da iki boyutlu tasarım mı yapacağız? İkincisi yüzey tasarımı dışında seramiğin şeklini de tasarlayacak mıyız? Üçüncüsü projelerimizi size nasıl göndereceğiz? Son olarak daha önceki yıllarda yarışmaya katılan öğrenci projelerine nasıl ulaşabilirim? Yarışma şartnamesini indiremiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
CEVAP 34:
Tasarım ebatları için Bknz. Cevap 11 ve Cevap 13./ Tasarımı nasıl değerlendireceği yarışmacıya bırakılmıştır./ Projelerin gönderim yeri ve teslimi için Bknz. Cevap 25. / Şartnameyi indirmek için Bknz. Cevap 1.

SORU 35:
Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisiyim. Acaba yarışmaya katılabilir miyim?
CEVAP 35:
Katılımınız mümkün değildir. Bknz. Cevap 9.

SORU 36:
Yarışmaya sadece öğrenciler mi katılabiliyor? Mezunlarda katılabiliyor mu?
CEVAP 36:
Bknz. Cevap 32.

SORU 37:
Sayfanızdaki başvuru bilgilerini doldurdum. Daha sonra http://dogadansanatasentasarla.com/sartname/ sayfası çıktı. Buradaki dosyayı indirdim. Ekler başlığı altında bir adet daha form mevcut. Bu formu doldurmam mı gerekiyor ek olarak? Ya da başvurumun olup olmadığını öğrenebilir miyim?
CEVAP 37:
Yarışmanın web sitesinden yapacağınız başvuru haricinde, başvuru formunu doldurarak, diğer evrak ve paftalarla birlikte raportörlüğe iletmeniz gerekmektedir. Bknz. Cevap 25.

SORU 38:
Yarışma şartnamesinde doğadan alınan malzemeler kullanılacak yazıyor. Dijital çizim ile üretilmiş doğa temasını seramik ile birleştirebiliyor muyuz? Yoksa sadece doğal malzemeler ile elle mi üretilecek?
CEVAP 38:
Şartnamede kullanıma yönelik böyle bir ibare yer almamaktadır. Yarışma şartnamesinin “3.YARIŞMANIN KONUSU” bendinde belirtildiği üzere “Yarışmacılardan istenen doğadan alınan malzemeler ile üretilen seramiği doğadan esinlenerek şekillendirmeleri, doğanın sundukları ile insan üretiminin ara kesitinde tasarım yapmalarıdır.” Burada seramiğin ham maddesi içerisinde doğadan alınan malzemelerin olduğu aktarılmaktadır. Doğal malzeme ile elde üretim yapılmasına dair bir ibare bulunmamaktadır. Yarışmacılardan maket v.b. bir üretim yapılması beklenmemektedir. Tasarımlar pafta olarak ve dijital olarak CD de teslim edilecektir. Bknz. Cevap 25.

SORU 39:
Yarışmanıza yüksek lisans mezunları katılabiliyor mu acaba?
CEVAP 39:
Mezun durumda katılımınız mümkün değildir. Bknz. Cevap 24. Ve Cevap 32.

SORU 40:
Ben Yurtbay Seramik’in düzenlemiş olduğu ‘Doğadan Sanata Sen Tasarla’ konseptli yarışmaya başvuruda bulundum, formu doldurdum yarışma şartnamesini daha önce görüntülemiştim ancak şu anda mailimde görünmüyor. Sitesinden ulaşabileceğim yazıyor ancak sitede yarışma şartnamesine formu doldurarak ulaşabileceğimiz belirtilmiş. Ben ise zaten sistemde kayıtlıyım. Yarışma şartnamesine tekrar ulaşabilmem mümkün müdür, çalışmalarıma o yönde başlayacağım.
CEVAP 40:
Talep halinde şartnamenin tarafınıza mail olarak gönderimi sağlanmaktadır.

SORU 41:
Yarışmada verilecek olan30x60cm ebatındaki paftalarda baskı mı olucak yoksa el çizimimi(ölçekli) yani maketini oluşturduğumuz şeyin direkt fotoğrafını çekip o şekilde çıkarttırsak olur mu? Ve bunların rengi önemli mi? Maket kaç ölçek olacak? Pafta kalınlıkları önemli mi paftanın üstüne birşey yapıştırılıyor mu yoksa direkt çizim ya da baskı mı olmalı? Bütün bunları istediğim ebatta birşeyin içine koyup gönderebilir miyim?
CEVAP 41:
Bknz. Cevap 11. ve Cevap 13.

SORU 42:
Yaşar Üniversitesi mimarlık öğrencisiyim. Bu sene hazırlık okudum. Bölüme yeni geçeceğim. Seramik yarışmasına katılmak istiyorum. Bu mümkün mü?
CEVAP 42:
Katılımınız mümkündür. Bknz. Cevap 2.

SORU 43:
Mailime form gelmesi için doldurduğum bilgilere cevap olarak bu isimle daha önce kayıt yapılmıştır diyor fakat benim mailime form gelmemiştir formu mailime gönderebilir misiniz?
CEVAP 43:
Başvurunuz sistemde kayıtlı ise, şartname ve formun tarafınıza mail olarak gönderimi sağlanmaktadır.

SORU 44:
Ben Gazi Üniversitesi’nde endüstri ürünleri tasarımı öğrencisiyim. Az önce yarışma için formu doldurdum fakat şartnameyi göremedim ve indiremedim bir sorun olur mu acaba?
CEVAP 44:
Şartnameyi tamamen okuyup, şartnamede belirtilen yönlendirmeler üzerinden yarışmaya katılım sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde yarışmadan istenenleri ve beklentileri anlayabilmeniz söz konusu olmayacaktır. Talep halinde şartnamenin tarafınıza mail olarak gönderimi sağlanmaktadır. Bknz. Cevap 1.

SORU 45:
Yarışmayı üniversite öğrencileriyle sınırlandırmanız çok yanlış sürekli doğada dolaşan onca insanların doğanın yaratmış olduğu sanata tanıklık etmeleri ve bunu bu tür yarışmalarda gün yüzüne çıkaramamaları büyük kayıp buna ben de dahil doğa hayranıyım onca güzellikler gördüm.
CEVAP 45:
Yarışma şartnamesinin “2.YARIŞMA TÜRÜ ve ŞEKLİ” bendinde belirtildiği üzere “Yarışma tek kademeli ulusal öğrenci yarışmasıdır.”

SORU 46:
Yarışmaya bireysel olarak birden fazla iş ile katılabiliyor muyuz? Katılabiliyorsak maksimum kaç iş ile? Tasarımlar dijital ortamda mı yapılmalı vektörek olarak yoksa organik olarak çalışıp görsel fotoğrafı atmamız mümkün mü? Çalışma için istenen herhangi bir boyut söz konusu mu? (gerek dijital, gerek organik)
CEVAP 46:
Yarışmaya bireysel olarak birden fazla iş ile katılabilirsiniz. Bknz. Cevap 7. Gönderilecek tasarımlarda bir sınırlama yoktur. Şartnamede istenilenleri yerine getirmek kaydıyla istediğiniz kadar tasarım ile katılabilirsiniz. Tasarımların yapım şekli serbest olmakla birlikte pafta ve dijital olarak CD içerisinde teslim etmeniz gerekmektedir. Bknz. Cevap 11. ve Cevap 13.

SORU 47:
Yarışma şartnamesini kayıt olmama rağmen indiremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
CEVAP 47:
Bknz. Cevap 43.

SORU 48:
Yapacağımız seramik tasarımın örneğini biz mi yapacağız, yoksa çizim olarak kalması yeterli mi?
CEVAP 48:
Tasarımın maketinin yapılması beklenmemektedir. Bknz. Cevap 11. ve Cevap 13.

SORU 49:
Doğadan sanata sen tasarla seramik yarışması için malzeme seçimini katalogtan mı yapacağız neye göre yapmamız bekleniyor?
CEVAP 49:
Tasarım girdileri yarışmacıya bırakılmıştır.

SORU 50:
Yurtbay seramiğin geçmiş yıllarda kazanan eserlerine nereden ulaşabilirim?
CEVAP 50:
Bknz. Cevap 27.

SORU 51:
Düzenlenen yarışmanın teslim formatını 1e1 üretim şeklinde mi olacak yoksa pafta üzerinden mi?
CEVAP 51:
Maket ya da ürünün üretimi beklenmemektedir. Bknz. Cevap 11. ve Cevap 13.

SORU 52:
Yarışmaya katılmak için kimlik zarfındaki öğrenci belgesi 2015-2016 güz yarıyılına ait olabilir mi?
CEVAP 52:
Şartnamede belirtilen ilgili fakültelerden birinde hala okuduğunuzu gösterir öğrenci belgesi geçerlidir. 2015-2016 güz yarıyılına ait öğrenci belgeniz ile de katılabilirsiniz.

SORU 53:
Bizim geliştirmek istediğimiz karo dizaynı duvar için mi yer için mi yoksa her ikisine de birlikte entegre bir üretim mi düşünülmektedir? Diğer bir sorum ise banyo karosu ile sınırlı olması gerekir mi? Herhangi bir oturma odası veya salon için çözüm üretebilir miyiz?
CEVAP 53:
Tasarımda mekan ya da ölçek sınırlaması yoktur, ancak kullanılan ölçek paftada belirtilmelidir. Bknz. Cevap 11.

SORU 54:
Hazırlamış olduğumuz seramik tasarımlarının üretiminde çıkabilecek (tasarımdan kaynaklı) problemleri çözümlemek zorunda mıyız? Sadece fikir-tasarım yarışması olarak mı bakmamız gerekiyor?
CEVAP 54:
Yarışma jürisi, ilk etapta tasarımın uygulanabilir olmasını kriterlerden biri olarak değerlendirecektir. Jürinin öngöremediği üretimde çıkabilecek problemler ile ilgili sorumluluk, yarışmacılardan beklenmeyecektir.

SORU 55:
Ben TOBB üniversitesi malzeme bilimleri nanoteknoloji mühendisliği örgencisiyim. Tasarım yarışmasına malzemem bilimleri ve nanoteknoloji ile katılmak istiyoruz lütfen fakülte seçenegine seramik sektörünün öz bölümü olan malzeme bilimleri mühendisliğini de ekler misiniz biz tasarıma başladık bile.
CEVAP 55:
Yarışmaya katılımını mümkün değildir. Bknz: Cevap 9. ve Cevap 10. Bu talebiniz yarışma jürisi tarafından değerlendirilerek, ilerleyen yıllardaki yarışmalarda göz önünde bulundurulacaktır.

SORU 56:
3. Zeki Yurtbay seramik tasarım yarışmasına katılmayı düşünüyorum. Şartnamade katılım koşulları “Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde öğrenim gören 2014-2015 Bahar Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.”  şeklindedir. Ben 2014-2015 yılı mimarlık fakültesi lisans öğrencisiydim şu an mezunum dolayısıyla öğrenci belgesi alamıyorum. Geçici mezuniyet belgesi ile yarışmaya katılabilir miyim?
CEVAP 56:
Bknz. Cevap 24.

SORU 57:
Yapılacak seramik tasarımı boyutu ile ilgili bir sınırlama var mı? Tasarım tek bir seramik modülü olarak mı tasarlanmalı, birkaç parçanın birlikteliğiyle anlamlanan bütüncül bir tasarım da olabilir mi? Teslim formatı nasıl olmalı, tasarıma ait 3 boyutlu bir iç mekan görseli vs. isteniyor mu?
CEVAP 57:
Bknz. Cevap 11, Cevap 13. ve Cevap 53.

SORU 58:
Kocaeli üniversitesi GSF Seramik Bölümünden mezunum.(lisans) öğrenciliğim bitmiş durumda. Yarışmaya başvurabilir miyim?
CEVAP 58:
Bknz. Cevap 24.

SORU 59:
3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması kapsamında yarışma şartnamesinde belirtilen tarihten önceki teslimler kabul ediliyor mu? O gün doğabilecek aksilikleri önlemek adına erken teslim etme şansımız olmaz mı?
CEVAP 59:
Şartnamede belirtilen teslim tarihi “son teslim tarihi”dir. Son teslim tarihine kadar herhangi bir gün tesliminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SORU 60:
Zeki Yurtbay Seramik yarışması için bana herhangi bir form ve yarışma hakkında bir bilgi formu gelmedi.  Diğer arkadaşlarıma ulaşmış.  Bana da gönderirseniz çok sevinirim.
CEVAP 60:
Bknz. Cevap 1. ve Cevap 3.

SORU 61:
Web sitesindeki katılım yazan sekmeden kayıt yaptım ama kayıt olurken bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yarışma şartnamesi ve başvuru formunu indiremedim. Tekrar kayıt olmayı deneyince bu mail adresi adına bir kayıt olduğu söylendi. Bu belgelere nasıl ulaşabilirim?
CEVAP 61:
Başvurunuz sistemde kayıtlı ise, şartname ve formun tarafınıza mail olarak gönderimi sağlanmaktadır. Bknz. Cevap 1. ve Cevap 3.

SORU 62:
Ekip olarak katılabilmek bir seçenek mi zorunluluk mu?
CEVAP 62:
Yarışmaya bireysel ya da ekip olarak katılabilirsiniz. Zorunluluk söz konusu değildir.

SORU 63:
Yarışmaya birden fazla tasarımla katılabiliyoruz. Tasarımlarımızı tek zarfta gönderebilir miyiz yoksa ayrı zarflarda aynı isimle mi göndereceğiz?
CEVAP 63:
Her tasarımınızı ayrı rumuz, dijital pafta, cd ve kimlik zarfıyla hazırlamanız gerekmektedir. Tüm tasarımlarınızı kendi adınıza gönderebilirsiniz fakat mutlaka farklı rumuz ile belirterek ayrı paketler ile göndermeniz gerekmektedir. Tüm aşamaları ve istenenleri her proje için ayrı ayrı yapmanız gerekmektedir.

SORU 64:
Tasarım paftalarının birinde ürünün konseptini belirten bir anlatım olabilir mi? Projeler teslim edilirken paftaları basılı (hardcopy) istiyor musunuz? Birden fazla proje tesliminde farklı zarflarda farklı rumuzlarda mı olmalı ve her proje için başvuru formu tekrar mı doldurulmalı. Bir kişinin gönderebileceği tasarım sayısında herhangi bir kısıtlama var mı?
CEVAP 64:
Bknz. Cevap 11, Cevap 13. / Bknz. Cevap 63

SORU 65:
Daha önce yarışmalara katılan ve dereceye giren projelere nerden ulaşabiliriz?
CEVAP 65:
Bknz. Cevap 27.

SORU 66:
Yarışmaya grup olarak katılmayı düşünüyoruz ve başvururken başvuru formundaki rumuz kısmına grup arkadaşım ile aynı şeyi mi yazmalıyız? Şartnamede başvuru için 2014-2015 bahar yarıyılı itibariyle alınmış öğrenci belgesi istenmekte, burada kafamıza takılan husus ise, biz hala okullarımıza devam etmekteyiz fakat an itibariyle 2014-2015 bahar yarıyılı içerisinde değiliz, o halde 2015-2016 güz yarıyılında alınmış öğrenci belgesi başvuru için geçerli olacak mı?
CEVAP 66:
Ekip halinde katılımda tek rumuz ile bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Form içinde ekip başı ve üyeleri belirtilmelidir. Öğrenciliğinizin hala devam ettiğini 2015-2016 güz yarıyılında alınmış öğrenci belgesi ile kanıtlamanız yeterlidir.

SORU 67:
Tasarımlar hangi boyutlarda olmalı? Pafta düzenini kim belirliyor? Standart bir düzen var mı? Çizimler bilgisayar ortamında mı olmalı yoksa elle çizim de kabul edilecek mi? Hazırlanan tasarımları nasıl veya hangi adrese ulaştıracağız?
CEVAP 67:
Bknz. Cevap 11.ve Cevap 13. / Bknz. Cevap 25.